Ez a finomság véletlen sikeredett, ugyanis az eredeti recept kekszhez való. Én muffinokat készítettem belőle, kis változtatással. Nagyon finom :)
Hozzávalók 12 muffinhoz:
* 110 gr héj nélküli mandula
* 190 gr mogyoró
* 4 ek likőr (nekem barackom volt és nagyon passzoltak az ízek)
* 1 ek stevia por
* 1 tk szódabikarbonát
* 4 ek méz
* 3 ek olívaolaj
* 3 tojás
* mokkáskanálnyi fahéj
* 50 gr mazsola
* csipet só
Az eredeti recept Mézigörlnél.
Hozzávalók 12 muffinhoz:
* 110 gr héj nélküli mandula
* 190 gr mogyoró
* 4 ek likőr (nekem barackom volt és nagyon passzoltak az ízek)
* 1 ek stevia por
* 1 tk szódabikarbonát
* 4 ek méz
* 3 ek olívaolaj
* 3 tojás
* mokkáskanálnyi fahéj
* 50 gr mazsola
* csipet só
A tojásokat enyhén felvertem, hogy jól össze tudjanak keveredni a többivel, mogyorót, mandulát mixerben durvára vagdaltam. Mindent alaposan összekavartam. Egy folyós, vastag masszát kaptam. A muffin-sütő formámba belepakoltam a papírkákat, majd egyenletesen elosztottam a masszát közöttük. Ha jól emlékszem kb. 25 percet sütöttem 180 fokon (nem jegyeztem le sajnos mennyi idő volt). A teteje hamar megbarnul, de bele kell szúrni egy éles kést vagy fogpiszkálót, hogy megbizonyosodjunk arról, a tojások megkötöttek és megszilárdult a massza. Eleinte ki akartam venni 15 perc után, de láttam, hogy belül még túl folyós és így kaptak ráadásnak még kb. 10 percet.
Az eredeti recept Mézigörlnél.
Comments