Az imám padlizsánjáról már többször írtam (a két legjobb leírásom EZ és EZ). Most annyi különbséggel készült, hogy mivel én nem eszem a krumplit, ezért kitoldtam édes-burgonyával. Az édes-burgonyának elég magas a ch tartalma, így ezzel sem kell túlzásba esni. Az ételt majdnem készre sütöttem, az előbbi bejegyzésekben leírt módon előkészítve, és a vége felé pakoltam meg a tetejét az édes burgonyával. Az előző napi sárgarépás fasírt kitűnően illet hozzá.
Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).
Comments