Az imám padlizsánjáról már többször írtam (a két legjobb leírásom EZ és EZ). Most annyi különbséggel készült, hogy mivel én nem eszem a krumplit, ezért kitoldtam édes-burgonyával. Az édes-burgonyának elég magas a ch tartalma, így ezzel sem kell túlzásba esni. Az ételt majdnem készre sütöttem, az előbbi bejegyzésekben leírt módon előkészítve, és a vége felé pakoltam meg a tetejét az édes burgonyával. Az előző napi sárgarépás fasírt kitűnően illet hozzá.
No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem.
Comments