Jöjjenek a sikersztorik is. Ez nagyon finom, előszeretettel fogom máskor is készíteni. Ugyan nincs itt a brokkoli ideje, azért szokásomtól eltérően (nyáron sosem vásárolok brokkolit), most vettem és főztem.
Sárgarépás fasírt
Hozzávalók:
* 500 gr darált hús (én fele disznó, fele marhából készítettem)
* 1 tojás
* 2-3 sárgarépa (murok) lereszelve a reszelő kisebb lyukú oldalán
* 1-2 cikk fokhagyma
* 1 kk só, 0,5 kk bors
* kevés olívaolaj (pálinkáspohárnyi)
Mindent összegyúrtam, majd kisebb, kerek fasírtokat készítettem. Egy sütőlapot leterítettem sütőpapírral, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem őket.
Brokkoli
A brokkolit virágjaira szedtem, ecetes vízben átmostam, majd puhára főztem. Lecsöpögtettem, majd mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt köretként adtam a fasírt mellé, frissen facsart citromlével és "házi" olívaolajjal leöntve.
Sárgarépás fasírt
Hozzávalók:
* 500 gr darált hús (én fele disznó, fele marhából készítettem)
* 1 tojás
* 2-3 sárgarépa (murok) lereszelve a reszelő kisebb lyukú oldalán
* 1-2 cikk fokhagyma
* 1 kk só, 0,5 kk bors
* kevés olívaolaj (pálinkáspohárnyi)
Mindent összegyúrtam, majd kisebb, kerek fasírtokat készítettem. Egy sütőlapot leterítettem sütőpapírral, majd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütöttem őket.
Brokkoli
A brokkolit virágjaira szedtem, ecetes vízben átmostam, majd puhára főztem. Lecsöpögtettem, majd mikor szoba-hőmérsékletűre hűlt köretként adtam a fasírt mellé, frissen facsart citromlével és "házi" olívaolajjal leöntve.
Comments