A briam elkészítését már ITT leírtam. Nagyjából ugyanígy készült, csak kisebb, jóval kisebb mennyiségben. Összesen került bele: 2 cukkini, 1 nagy krumpli, 1 nagy érett paradicsom lereszelve, 1 piros paprika, 2 kisebb zöldpaprika, 1 nagy fehér hagyma, jó sok olívaolaj és édes burgonya. Az édesburgonyáról már írtam, és azt is említettem, milyen gyorsan kész van.
Most úgy készítettem el együtt a többi zöldséggel, hogy a briam-ot a megszokott módon összeállítottam és sütőbe tettem, majd mikor már pirosak voltak a zöldségek és majdnem kész volt, a tetejét befedtem édesburgonya-szeletekkel. Előzőleg minden édesburgonyaszeletet olajban meghentergettem:) és besóztam. Nagyon hamar megsültek. A briam szobahőmérsékletre hűlve finom, amikor már a zöldségek kissé visszaszívták a kiengedett levüket és így az étel kissé "megköt". A sárgarépás fasírt receptjéről és elkészítése módjáról már itt írtam.
Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).
Comments