Kedves olvasó,
ahogyan arra már természetesen rájöttél,görög konyhámban barangolsz!
Ez a blog a hajdani gorogkaland.com blog folytatása, amelyik az első és akkoriban egyetlen magyar nyelvű, görög témájú blog volt és valamikor 2000-ben kezdtem. A gorogkaland-ból kivált az eviasziget.hu valamint a gorogkonyha.com, ez utóbbi 2020 novemberétől ismét visszakerült eredeti helyére, a bloggerre és eredeti nevén érhető el: gorogklonyha.blogspot.com néven, miután úgy döntöttem, nem szeretnék többet a domain névért fizetni, mert ebből többet nem fogok tudni kihozni, ilyen olyan okok miatt.
Valamikor így gondoltam:
A jelen blogommal szeretném, hogy:
* felhívjam a figyelmet a görög konyha egészségkímélő receptjeire, rádöbbentsem az embereket arra, nem szükséges mindennap húst enni, ahhoz hogy jól lakjunk, vagy hogy jól érezzük magunkat.
* a magyar olvasók mint érdekességet, megismerjék a rengeteg hagyományos görög ételt , melyek alapja mind az olívaolaj.
* megtaláljam vagy megteremtsem a kapcsolatot ott ahol lehet, a magyar és görög konyha között
* segítsek azoknak, akik szeretnék tudni, mikor nyáron idelátogatnak, mi kerül az asztalukra
*Ez nem jelenti azt, hogy a blogban néha ne szerepelnének "idegen" receptek is. Ezt manapság nem is lehet elkerülni, hisz a globalizált világ és az élelmiszerek nagy részének nagyüzemi előállítása összemossa a különböző konyhák jellegzetességeit is.
Manapság már inkább csak saját magam szórakoztatására írok és azért, mert igaziból ez a recepteskönyvem, itt keresem a receptjeim, hisz nincsenek egy füzetbe leírva.
Azért az előbbiek ellenére, mindenkinek jó barangolást kívánok receptjeim, írásaim között és sikeres próbálkozásokat!
..és nem utolsósorban..
Kérlek, ha valamit "elviszel" tedd azt a jóérzés keretein belül, bejegyzésed alatt jelölj meg mint forrást!
Köszönöm!
Ágni/Ágnes vagy Ági, ahogy neked tetszik, nekem már az is természetes, hogy a nevemet mindkét nyelven hallom :)
We write to taste life twice...once in the moment and in introspection. ~ Anais Nin