Skip to main content

Goldenblog verseny

Nem akarom szó nélkül hagyni, annál is inkább, mert megindult a szavazás a legjobb blogokra. NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM annak, aki a blogomat érdemesnek találta arra, hogy részt vegyen a Goldenblog versenyen. Én magamtól nem indultam volna, mert nem hiszek ennek a versenynek az igazságosságában, ilyen módon, ahogyan meg van rendezve. Lehetetlenségnek tartom azt, hogy a blogom az Életmód kategóriában versenyezzen olyan blogokkal, melyeknek teljesen más a témájuk, vagy akár főzős kategóriában, mint 2011-ben, olyan blogokkal, melyeknek szerkesztőjük profi szakács vagy profiként ezzel keresi a pénzt.
De ettől eltekintve, megtisztelő számomra, hogy valaki - aki volt olyan szerény, hogy nem is szólt róla - , a blogomat érdemesnek tartotta arra, hogy benevezzen a versenyre.

Szavazásra fel hát, szavazzatok az "Ágni görög konyhájá"-ra! :)

Comments

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Apróhal sütőben (Γαύρος)

Hihetetlennek tűnik, hogy a gavros-ról eddig nem írtam bejegyzést, de nem találok semmit, így valószínűleg annyira "mezei" dolognak tekintettem, hogy meg sem említettem.. A "gavros" a legfogyasztottabb apró-halfajta a "maridaki"-val együtt. Kis méretű, keskeny halacska, a nagyok elérhetik egy női tenyér hosszát és jó kövérek. Elkészítésük nagyon egyszerű és nagyon sokszor kerül nálunk is asztalra. Mi legjobban sütőben szeretjük, habár lisztbe forgatva és olívaolajban kisütve sem rossz..