Ez most egy nagyon egyszerű dolog lesz, nézzétek el nekem, hogy le akarom jegyezni. A vékonykarajt eddig gyakorlatilag nem ettük, most viszont rájöttem, hogy remekül helyettesíti a sok félkész párizsit és társait. Megveszek hát egy nagyobb darabot, ami még befér a kuktámba. Besózom alaposan, beborsozom és megtűzdelem fokhagymával. Beleteszem a kuktába, alája fél borospohárnyi vízzel. Mellé teszek jó pár tisztított sárgarépát és pár darab zellergumót. Becsukom a kuktát, összefőzöm őket. Kb. fél óra múlva vigyázva kiveszem a gyökereket és egy tányéron hagyom őket kihűlni. Kihűlés után már nem mennek szét ha villával hozzáérünk. A húst készre főzöm (nagyon alacsony hőfokon nekem majdnem 2 óra alatt lett vajpuha).
Melegen a gyökerekkel tálalom, hidegen nagyon vékony szeletekre vágva a gyereknek vacsorára, szendvicsbe teszem.
A kép nem a legszebb, de az étel finom volt :)
Comments