A citromos marhahús nagy kedvencünk. ITT van egy részletes leírás róla, hogyan készítem.
A mostaniban az érdekesség az édesburgonya volt. Édesburgonyából több fajtát lehet kapni, ide hozzánk általában azt a fajtát hozzák, melyet Magyarországon Asotthalmi 12-s batáta-ként ismernek a termelők. Ez kívül rózsaszínes-lilás, belül narancssárga húsú és nagyon édes. Az íze inkább semleges, mint valamire emlékeztető, de a krumplit pl. jól helyettesíti olyan konyhában, ahol azt nem fogyasztják. A termelők szt. gondos tárolást igényel, én nylon-zacskóban tartom a hűtőmben. 3 nagyobb darab hosszú időre elég, kiadós és rajtam kívül más nem szereti.
Amit még tudni kell róla, hogy sokkal hamarabb megvan, mint a hagyományos krumpli! Ehhez az ételhez hasábkrumpli formára felvágtam, majd forró olívaolajban (szűz olívaolajnak maxim 200 fok lehet a füstölési határértéke, nem szűz olívaolajnak 150! fok) kisütöttem. Nagyon hamar megvolt! Nekem ízlik :)
Sóban eltett uborkát ettem hozzá.
Comments