Finom és laktató a reggeli kávém mellé.
Hozzávalók:
200 gr mandula
100 gr kókuszreszelék
1 tk szóda
csipet só
2 ek olívaolaj
1 kk reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
4 tojás
4 ek méz + 1 ek steviapor (vagy 8 dkg xilit)
80 gr aszalt áfonya
Elkészítés:
A mandulát a kismixeremmel megdarálom. A tojásokat felverem, majd mindent összekavarok. Vizes kézzel gombócokat formázok és sütőpapíros tepsire rakom őket. 180 fokos sütőben, középső rácson kb. 20-25 perc alatt lesznek készen, kötőtűpróbával nézem meg mindig, már ne ragadjon a massza. Teljes kihűlés után, nagyon sokáig eláll hűtőben, zárt edényben.
megj.:
Az olívaolajat kókuszolajjal lehet helyettesíteni, ha van otthon.
Hozzávalók:
200 gr mandula
100 gr kókuszreszelék
1 tk szóda
csipet só
2 ek olívaolaj
1 kk reszelt citromhéj
1/2 citrom leve
4 tojás
4 ek méz + 1 ek steviapor (vagy 8 dkg xilit)
80 gr aszalt áfonya
Elkészítés:
A mandulát a kismixeremmel megdarálom. A tojásokat felverem, majd mindent összekavarok. Vizes kézzel gombócokat formázok és sütőpapíros tepsire rakom őket. 180 fokos sütőben, középső rácson kb. 20-25 perc alatt lesznek készen, kötőtűpróbával nézem meg mindig, már ne ragadjon a massza. Teljes kihűlés után, nagyon sokáig eláll hűtőben, zárt edényben.
megj.:
Az olívaolajat kókuszolajjal lehet helyettesíteni, ha van otthon.
Comments