A lepényhalról már rengetegszer írtam, meg lehet nézni ITT. Általában rántva szeretjük. Most először készítettem kukoricalisztbe forgatva és nagyszerű lett. Emlékszem annak idején Édesanyám a halakat mindig kukoricalisztbe forgatta és mondta, hogy így ropogósabbak. Hát igaza volt. Igazi ropogós csemege volt a finom céklasalátával.
Céklasaláta (már írtam régen erről, de időközben változtattam az elkészítésén)
Hozzávalók:
1 kiló kisebb gumójú cékla
5-6 fokhagymacikk
fél csésze olívaolaj
1 citrom leve
csipet oregano
csipet őrölt kömény
Elkészítés:
Megj.
A szárakat, leveleket Görögországban ugyancsak puhára főzik, majd leöntik citromos-olívaolajas öntettel és így fogyasztják.
Céklasaláta (már írtam régen erről, de időközben változtattam az elkészítésén)
Hozzávalók:
1 kiló kisebb gumójú cékla
5-6 fokhagymacikk
fél csésze olívaolaj
1 citrom leve
csipet oregano
csipet őrölt kömény
Elkészítés:
1. A céklafejeket megmossuk, ledörzsöljük folyó víz alatt, levágjuk gyökereiket. A leveleket, szárakat félretesszük. A céklagumókat bő sós vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabban megy, elég egy negyedóra ha zsengék).
2. Leszűrjük, még langyosan ledörzsöljük a héjukat, majd az ily módon megtisztított gumókat kockákra vagy kerek szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
3. Bő citromos olívaolajos öntetet készítünk majd ráöntjük a céklára. Összekeverjük és legalább 1 órát hagyjuk összeérni az ízeket. Előételként, salátának tálaljuk.
Megj.
A szárakat, leveleket Görögországban ugyancsak puhára főzik, majd leöntik citromos-olívaolajas öntettel és így fogyasztják.
Comments