A briam elkészítését már ITT leírtam. Nagyjából ugyanígy készült, csak kisebb, jóval kisebb mennyiségben. Összesen került bele: 2 cukkini, 1 nagy krumpli, 1 nagy érett paradicsom lereszelve, 1 piros paprika, 2 kisebb zöldpaprika, 1 nagy fehér hagyma, jó sok olívaolaj és édes burgonya. Az édesburgonyáról már írtam, és azt is említettem, milyen gyorsan kész van.
Most úgy készítettem el együtt a többi zöldséggel, hogy a briam-ot a megszokott módon összeállítottam és sütőbe tettem, majd mikor már pirosak voltak a zöldségek és majdnem kész volt, a tetejét befedtem édesburgonya-szeletekkel. Előzőleg minden édesburgonyaszeletet olajban meghentergettem:) és besóztam. Nagyon hamar megsültek. A briam szobahőmérsékletre hűlve finom, amikor már a zöldségek kissé visszaszívták a kiengedett levüket és így az étel kissé "megköt". A sárgarépás fasírt receptjéről és elkészítése módjáról már itt írtam.
No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem.
Comments