Éppen nyírni-való bazsalikom a kertemben és megbarnult avokádó a hűtőmben várakozott rám, így hát mikor ráakadtam erre a receptre, nagyon megörvendtem neki....
Tojáskrém hozzávalók:
* 1/2 érett avokádó és 3-4 ek olívaolaj VAGY 1 egész érett avokádó
* 4 közepes vagy 5 kisebb főtt tojás
* maréknyi bazsalikom
* 2-3 gerezd fokhagyma, ízlés szt.
* 1 ek citromlé
* só, bors ízlés szerint
* 6 dkg sótlan kesüdió
Elkészítés:
A kesüdiót azelőtt való nap vízbe áztattam. Másnap a kis mixerembe tettem a tojással és az érett avokádó húsával együtt. Pépesítettem, majd minden mást hozzákevertem. Hűtőben 2-3 napig tartható, utána az avokádó miatt megbarnul, így nem érdemes óriási adagot készíteni, csak annyit, amennyi elfogy 2 nap alatt.
Magos kenyér hozzávalói:
* 4 tojás
* 12 dkg szezámpehely v. mag őrölve
* 12 dkg dió darálva
* 6 dkg lenmag őrölve
* 1-1,5 dkg víz
* 1 mk tengeri só vagy 1 tk Himalaya só
* 1 tk szóda
* 60 ml olívaolaj
Elkészítés:
A tojásokat felvertem, majd mindent hozzákevertem. Ovális, kisebb alutepsit kikentem olajjal és kb. 40 perc alatt, kötőtűpróbáig sütöttem.
Az eredeti receptben, mely INNEN származik, kétszersültet készítenek belőle, én nem bajlódtam vele.
Köszönet a receptekért Orsinak!
Comments