Hozzávalók:
(4-6 személyre)
1/2 kg spagetti
1/2 kg darált hús
3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv
olívaolaj vagy egyéb zsiradék
1 babérlevél
2 cikk fokhagyma
só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés bazsalikom
2 apróra vágott hagyma
reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
(4-6 személyre)
1/2 kg spagetti
1/2 kg darált hús
3-4 friss, túlérett paradicsom turmixolva vagy ennek megfelelő paradicsomkonzerv
olívaolaj vagy egyéb zsiradék
1 babérlevél
2 cikk fokhagyma
só, bors, kevés (2-3 csipet) oregánó, kevés bazsalikom
2 apróra vágott hagyma
reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Megfuttatjuk az apróra vágott hagymát a felhevített olajon. Beletsszük a darált húst és a fokhagymát majd kifehéredésig gyorsan kavarjuk
2. Beletesszük a paradicsomlevet, babérlevelet, ízesítőket és körülbelül 45 percig lassú tűzön rotyogtatjuk. Ha időközben elfőné a levét kicsi forró vízzel pótoljuk.
3. Megfőzzük a spagettit, leszűrjük majd felhevített margarinon-vajon-zsiradékon átforgatjuk. Forrón tányérra szedjük, rápakoljuk a darált húsos mártást, megszórjuk bőven reszelt sajttal.
Comments