A napokban a képeket rendzegetem és próbálom mentegetni, mert mindkét gépemmel problémák vannak sajnos és félek, nehogy elveszítsem a dolgaimat. Képtelen vagyok mindent lementeni, de amit lehet.. Így belebotlottam a szeptemberi szilváslepény képeimbe, amikről akkor nem volt időm blogbejegyzést írni. Pótolom hát most, annak ellenére, hogy már friss szilva nincs a zöldségesnél, de a fákon sem. A nagy bevásárlóközpontokban biztos lehet kapni.
Jöjjön a recept.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
25 dkg görög joghurt
15 dkg szőlőcukor (én kristálycukrot használtam)
fahéj
1 dl olaj
1 citrom leve és héja
3 tojás
szilva
Elkészítés:
Aszilvákat megmostam, kimagoztam és félbevágtam, majd megszórtam a belsejüket fahéjjal.
A tojásokat habosra kevertem a cukorral, majd hozzájuk adtam a joghurtot. Alaposan kikevertem majd lassan minden más hozzávalót belekevertem a masszába. 40x25-nál kisebb tepsibe sűtőpapírt tettem, beleöntöttem a masszát, rápakoltam a kimagozott, félbe vágott szilvákat, és 190 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütöttem.
A receptért köszönet a "Megfőzlek" blognak.
Comments