Hozzávalók:
(4 személyre való)
1 1/2 csésze rízs
3 lk pirított fenyőmag
1 zöldhagyma apróra vágva
2 lk szőke mazsola
só és fehér bors
1 kiskanál szárított sáfrány
1 kiskanál citromlé
2 kanál szezámolaj (elhagyható)
Elkészítés:
(4 személyre való)
1 1/2 csésze rízs
3 lk pirított fenyőmag
1 zöldhagyma apróra vágva
2 lk szőke mazsola
só és fehér bors
1 kiskanál szárított sáfrány
1 kiskanál citromlé
2 kanál szezámolaj (elhagyható)
Elkészítés:
Tegyük a rízset egy edénybe majd annyi vizet öntsünk rá amennyi ellepi. Hagyjuk ázni 30 percet. Szűrjük le majd mossuk át hideg vízzel. Tegyük a rízset egy kislábosba 3 csésze vízzel, és főzzük 3 percet. Ezután tegyük hozzá a többi hozzávalót, hagyjuk újból felfőni majd felfövés után oltsuk le a tüzet alatta, majd a lefedett rízset hagyjuk megdagadni. Körülbelül 20 perc amíg teljesen megissza a vizet. Borítsuk ki egy tálba, szórjuk meg a sáfránnyal, öntözzük meg a citromlével és a szezámolajjal majd melegen tálaljuk.
Comments