Hozzávalók:
(4 személyre)
4 nagy krumpli
1 kis hagyma karikára vágva
3 zöldhagyma karikára vágva
2 lk apróra vágott petrezselyemzöld
1 répa vékony szeletekre vágva és leforrázva
vinegré szósz
Elkészítés:
A krumplikat jól megmossuk majd héjukban puhára főzzük (vigyázat nem túlfőzzük!). Ahogy picit hűltek meghámozzuk őket, majd kihűlés után ízlés szerinti darabokra, cikkekre vágjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel (vagy ánizzsal vagy vadmentával), összekeverjük a hagymával, répával, leöntjük a vinegré szósszal és legalább 3 órát pihentetjük hütőben felszolgálás előtt hogy összeérjenek az ízek.
Vinegré szósz
Hozzávalók:
(1 csésze szószhoz)
1/2 csésze olaj
1/4 csésze fehér ecet
1/2 kiskanál só és frissen őrölt bors
1 cikk áttört fokhagyma
1 kiskanál édes mustár
5 csepp Tabasco (vagy kevés csípős)
Az egészet kis mixerben jól összekeverjük. 2 hétig fedett üvegben és jégszekrényben eláll.
(4 személyre)
4 nagy krumpli
1 kis hagyma karikára vágva
3 zöldhagyma karikára vágva
2 lk apróra vágott petrezselyemzöld
1 répa vékony szeletekre vágva és leforrázva
vinegré szósz
Elkészítés:
A krumplikat jól megmossuk majd héjukban puhára főzzük (vigyázat nem túlfőzzük!). Ahogy picit hűltek meghámozzuk őket, majd kihűlés után ízlés szerinti darabokra, cikkekre vágjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel (vagy ánizzsal vagy vadmentával), összekeverjük a hagymával, répával, leöntjük a vinegré szósszal és legalább 3 órát pihentetjük hütőben felszolgálás előtt hogy összeérjenek az ízek.
Vinegré szósz
Hozzávalók:
(1 csésze szószhoz)
1/2 csésze olaj
1/4 csésze fehér ecet
1/2 kiskanál só és frissen őrölt bors
1 cikk áttört fokhagyma
1 kiskanál édes mustár
5 csepp Tabasco (vagy kevés csípős)
Az egészet kis mixerben jól összekeverjük. 2 hétig fedett üvegben és jégszekrényben eláll.
Comments