Hozzávalók:
12 bárányborda
1/4 csésze olívaolaj
2 közepes hagyma apróra vágva
2-3 zöld hagyma apróra vágva
4-5 cikk fokhagyma apróra vágva
2 babérlevél
só, bors
1 nagy zöldsaláta csíkokra vágva
1/4 csésze vadmenta morzsolva
1/4 csésze petrezselyemzöld apróra vágva
2 tojás
1 nagyobb citrom leve
3 csésze forró víz vagy húslé
Elkészítés:
12 bárányborda
1/4 csésze olívaolaj
2 közepes hagyma apróra vágva
2-3 zöld hagyma apróra vágva
4-5 cikk fokhagyma apróra vágva
2 babérlevél
só, bors
1 nagy zöldsaláta csíkokra vágva
1/4 csésze vadmenta morzsolva
1/4 csésze petrezselyemzöld apróra vágva
2 tojás
1 nagyobb citrom leve
3 csésze forró víz vagy húslé
Elkészítés:
1. A forró olajban gyorsan megpirítjuk a bordák mindkét oldalát majd az olajat leitatjuk róluk, félretesszük.
2. A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, mikor kész egy percre rátesszük a fokhagymát is. Hozzáadjuk a félretett, megpirított bordákat, babérlevelet, hozzáöntjük a vizet vagy húslevet. Sózzuk, borsozzuk majd lefedve, lassú tüzön megpuhítjuk a húst (1 1/2 óra vagy fél óra kuktában).
3. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a fűszereket és a salátát, majd összefőzzük őket amíg megpuhul a saláta is.
4. A tojásból és a citromból elkészítjük a citromos-tojásos öntetet, majd óvatosan, a hőmérsékletkiegyenlítés elvét alkalmazva hozzáöntjük az ételhez. Melegen, frissen tálaljuk, friss fekete kenyérrel.
Comments