Hozzávalók:
3/4 kg hagyma karikára vágva
150 gr csíkokra vágott baconszalonna (elhagyható)
3 tojás
1/2 csésze tejszín vagy tej
250 gr margarin
só, bors
Elkészítés:
1. Egy lábosban felhevítjük a fél margarint, megpirítjuk a bacont majd hozzátesszük a hagymákat, sózzuk, borsozzuk és meg-megkavargatva pirosra sütjük. Langyosra hűtjük.
2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel és a hagymákhoz adjuk.
3. Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük, mindegyiket egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk és ráöntjük, egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a megmaradt réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4. Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel és jó meleg sütőben körülbelül fél órát sütjük. A legajánlatosabb az alsó rácson sütni hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.
2. A tojásokat felverjük, összekeverjük a tejszínnel és a hagymákhoz adjuk.
3. Kikenünk egy tepsit olajjal (a tepsi mérete attól is függ mennyire vastagra szeretnénk a pitát) és a réteslapok felét leterítjük, mindegyiket egyenként ecsettel megolajozva. A legfelső rétegre morzsát szórunk és ráöntjük, egyenletesen minden oldalra széthúzva, a tölteléket. Beborítjuk a megmaradt réteslapokkal, amiket egyenként megolajozunk.
4. Bevágjuk a szeleteket a pita felületén, megfröcsköljük vízzel és jó meleg sütőben körülbelül fél órát sütjük. A legajánlatosabb az alsó rácson sütni hogy az alsó lapok is jól átsüljenek.
Comments