Recept 6 főre
Hozzávalók:
30 dkg zsíros/félzsíros túró
10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét)
3-4 evőkanál 20%-os tejföl
4 db közepes méretű, jó csípős zöldpaprika
3-4 evőkanál- lehetőleg olíva - olaj (ízlés szerint csökkenthető, növelhető)
1 mokkás kanál só (ízlés szerint változtatható)
Elkészítés:
A paprikákat lehetőleg faszénparázs felett, rácson, vagy a tűzhelyen, vaslapon/platnin gyorsan átsütjük. (Akkor jó, ha a héja felpuffad, felhólyagosodik, nem baj, ha kissé égettnek néz ki.) Még forrón, igen ügyesen a héját lehúzzuk, és pépesítjük a paprika húsát. (Villával szétnyomkodjuk és/vagy késsel igen apróra vágjuk) A túrót és a sajtot szintén pépesítjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Hozzávalók:
30 dkg zsíros/félzsíros túró
10-20 dkg krémfehér juhsajt (ha valaki nem szereti, kihagyhatja, és ennyivel emeli a túró mennyiségét)
3-4 evőkanál 20%-os tejföl
4 db közepes méretű, jó csípős zöldpaprika
3-4 evőkanál- lehetőleg olíva - olaj (ízlés szerint csökkenthető, növelhető)
1 mokkás kanál só (ízlés szerint változtatható)
Elkészítés:
A paprikákat lehetőleg faszénparázs felett, rácson, vagy a tűzhelyen, vaslapon/platnin gyorsan átsütjük. (Akkor jó, ha a héja felpuffad, felhólyagosodik, nem baj, ha kissé égettnek néz ki.) Még forrón, igen ügyesen a héját lehúzzuk, és pépesítjük a paprika húsát. (Villával szétnyomkodjuk és/vagy késsel igen apróra vágjuk) A túrót és a sajtot szintén pépesítjük. Az összes hozzávalót összekeverjük, kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Comments