Hozzávalók:
1 kiló apró cékla
5-6 fokhagymacikk
fél csésze olívaolaj
1 citrom leve
csipet oregano
Elkészítés:
1 kiló apró cékla
5-6 fokhagymacikk
fél csésze olívaolaj
1 citrom leve
csipet oregano
Elkészítés:
1. A céklafejeket megmossuk, ledörzsöljük folyó víz alatt, levágjuk gyökereiket. A leveleket, szárakat félretesszük. A céklagumókat bő sós vízben puhára főzzük (kuktában gyorsabban megy, elég egy negyedóra ha zsengék).
2. Leszűrjük, még langyosan ledörzsöljük a héjukat, majd az ily módon megtisztított gumókat kockákra vagy kerek szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
3. Bő citromos olívaolajos öntetet készítünk majd ráöntjük a céklára. Összekeverjük és egy napig hagyjuk érni a hűtőben. Előételként, salátának tálaljuk.
Megj.
A szárakat, leveleket Görögországban ugyancsak puhára főzik, majd leöntik citromos-olívaolajas öntettel és elfogyasztják.
2. Leszűrjük, még langyosan ledörzsöljük a héjukat, majd az ily módon megtisztított gumókat kockákra vagy kerek szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát.
3. Bő citromos olívaolajos öntetet készítünk majd ráöntjük a céklára. Összekeverjük és egy napig hagyjuk érni a hűtőben. Előételként, salátának tálaljuk.
Megj.
A szárakat, leveleket Görögországban ugyancsak puhára főzik, majd leöntik citromos-olívaolajas öntettel és elfogyasztják.
Comments