(25x35-ös tepsihez)
Hozzávalók:
1 adag pitatésztából nyújtott két lap
20-25 articsóka szív
300-400 gr reszelt sajt
250 gr lecsöpögtetett, teljes zsírtartalmú joghurt
2 tojás
1/2 csésze olívaolaj
2-3 cikk préselt fokhagyma
1/2 marék apróra vágott friss ánizs vagy kapor
só, bors
Elkészítés:
Hozzávalók:
1 adag pitatésztából nyújtott két lap
20-25 articsóka szív
300-400 gr reszelt sajt
250 gr lecsöpögtetett, teljes zsírtartalmú joghurt
2 tojás
1/2 csésze olívaolaj
2-3 cikk préselt fokhagyma
1/2 marék apróra vágott friss ánizs vagy kapor
só, bors
Elkészítés:
1. A pitatésztából két lapot gyúrunk. Ha díszíteni szeretnénk a pitát, kicsivel több tésztát készíthetünk majd egy hosszú fonattal betakarhatjuk a pita széleit körbe-körbe.
2. Megpucoljuk az articsókákat és vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosban olajat hevítünk majd ebben megpirítjuk az articsókákat, hozzátesszük a fokhagymát, sót, egy kevés vizet és puhára pároljuk.Mikor majdnem kész hozzátesszük az ánizst. Levesszük a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, beletesszük a felvert tojásokat és a joghurtot. vigyázva összekeverjük.
3. A tepsit kikenjük olajjal, leterítjük az alsó lapot, erre rápakoljuk a masszát. Megszórjuk a reszelt sajttal, leterítjük a második lappal és előmelegített sütőben pirosra, alsó rácson pirosra sütjük.
Comments