Hozzávalók
1/2 kg réteslap
1 kg édes tök
1 leveseskanál fahéjpor
1 csésze mazsola
1 1/4 csésze cukor
1/2 kiskanál szegfűszegpor
4 lk + 1/2 csésze olvasztott vaj
2 kis görögkávéscsésze puha rízs
Elkészítés
1/2 kg réteslap
1 kg édes tök
1 leveseskanál fahéjpor
1 csésze mazsola
1 1/4 csésze cukor
1/2 kiskanál szegfűszegpor
4 lk + 1/2 csésze olvasztott vaj
2 kis görögkávéscsésze puha rízs
Elkészítés
Elkészítjük a réteslapokat.
Amíg a réteslapok pihennek vagy kiengednek ha fagyasztottat vettünk, elkészítjük a tölteléket, a következő módon. Megmossuk a tököt, lehámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk és kevés vízzel együtt feltesszük főni addig amíg a darabok teljesen szétfőnek. Hozzáadjuk a fahéjat, a cukrot, a mazsolát, a vajat és a szegfűszeget majd jól összekavarjuk, hagyjuk egyet rottyanni és ekkor beleöntjük a rízset is. Nagyon alacsony hőfokon pároljuk amíg a rízs is megduzzad.
Egy tepsit kivajazunk majd lefektetjük az első réteslapot. Ezt megkenegetjük bőven az olvasztott vajjal és ráfektetjük a következõ lapot, ezt addig folytatva amíg a fél adag réteslap elfogy. Erre rafektetjük egyenletesen elsimítva a tölteléket. Ezt beborítjuk a következõ adag réteslappal, az előbbiekben leírt módon megkenegetve az egymáshoz érő felső felületeket. Aki szereti ha szép színe van, megkenheti a felső megvajazott réteget vízzel hígitott tojásfehérjével, vagy csak egyszerűen megspriccolhatja kevés vízzel.
Ezután a szeleteket jelző csík mentén bevágjuk a tésztát majd előmelegített, közepes sütõben szép pirosra sütjük.
Tipp: jó ha a legalsó létrafokon sütjük hogy az alsó lap is jól átsüljön és szép piros legyen.
Comments