Hozzávalók:
250 gr vastag (kb. fél centi átmérőjű), rövid (fél ujjhossz) makaróni
2 tojás, felverve
3/4 csésze reszelt sajt (ne legyen nagyon sós és száraz, de sótalan sem vagy túl zsíros)
2 leveseskanál morzsa
750 gr darált marhahús
2 közepes hagyma apróra vágva
3-4 turmixolt paradicsom vagy 400 ml paradicsomkonzerv
egy kanál sűrű paradicsompaszta
1/4 csésze száraz fehér bor
1 kocka Maggi vagy egyéb marhahúslé
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
még egy felvert tojás
besamel krém
Elkészítés:
250 gr vastag (kb. fél centi átmérőjű), rövid (fél ujjhossz) makaróni
2 tojás, felverve
3/4 csésze reszelt sajt (ne legyen nagyon sós és száraz, de sótalan sem vagy túl zsíros)
2 leveseskanál morzsa
750 gr darált marhahús
2 közepes hagyma apróra vágva
3-4 turmixolt paradicsom vagy 400 ml paradicsomkonzerv
egy kanál sűrű paradicsompaszta
1/4 csésze száraz fehér bor
1 kocka Maggi vagy egyéb marhahúslé
1/2 kávéskanál őrölt fahéj
még egy felvert tojás
besamel krém
Elkészítés:
1. A hagymát apróra vágjuk és megfuttatjuk forró olajon. Rátesszük a darált húst, fehéredésig keverjük, majd ráöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük. Lassú tűzön rotyogtatjuk fél órát, amíg elfövi a levét. A legjobb a darált húst azelőtt való nap elkészíteni. Miután kihűlt beleteszünk egy felvert tojást.
2.Bezsírozunk egy 2,5 literes tűzálló tepsit. Majdnem készre főzzük a makarónit, leszűrjük. Melegen összekeverjük őket a két felvert tojással és reszelt sajttal majd leterítjük a tepsi aljába.
3. A makarónira simítjuk a darált húst, erre pedig a besamel krémet egyenletesen. Ezt megszórjuk a morzsával, közepes sütőben alsó rácson megsütjük amíg piros lesz a teteje.
Comments