Hozzávalók:
1 szárazbab
300 gr apróra vágott sárgarépa, hagyma, zellergumó
3-4 turmixolt paradicsom vagy paradicsomkonzerv
2 cikk fokhagyma
kevés kakukkfű
200 gr baconszalonna vagy/és falusi kolbász
só, bors
Elkészítés:
1. A babot előtte való estén beáztatjuk.
2. A következő napon hideg vízben feltesszük főni. Ha könnyebb, diétásabb ételre vágyunk miután felfőtt az első levét leöntjük, ha nem akkor felfövés után hozzáadjuk a zöldségeket, fokhagymát, kakukkfüvet, paradicsomlevet, sót, borsot és körülbelül fél órát főzzük
3. Olajban kisütjük a bacont és a kolbászt majd miután megpuhult a bab, hozzáadjuk, az olajjal együtt. Még kicsit összelottyantjuk és már tálalható is. Ha még hígítani akarnánk a levest, kevés forró vizet adhatunk hozzá. Ha túl híg lenne akkor egy kis lisztet elhabarunk a levével és hozzáadjuk, összefőzzük.
Tálalás:
A mindennapi gyakorlatban általában szalonna, kolbász nélkül készül és tálaláskor kísérője az elmaradhatatlan feta sajt és sózott, füstölt hal, főleg a hering.
1 szárazbab
300 gr apróra vágott sárgarépa, hagyma, zellergumó
3-4 turmixolt paradicsom vagy paradicsomkonzerv
2 cikk fokhagyma
kevés kakukkfű
200 gr baconszalonna vagy/és falusi kolbász
só, bors
Elkészítés:
1. A babot előtte való estén beáztatjuk.
2. A következő napon hideg vízben feltesszük főni. Ha könnyebb, diétásabb ételre vágyunk miután felfőtt az első levét leöntjük, ha nem akkor felfövés után hozzáadjuk a zöldségeket, fokhagymát, kakukkfüvet, paradicsomlevet, sót, borsot és körülbelül fél órát főzzük
3. Olajban kisütjük a bacont és a kolbászt majd miután megpuhult a bab, hozzáadjuk, az olajjal együtt. Még kicsit összelottyantjuk és már tálalható is. Ha még hígítani akarnánk a levest, kevés forró vizet adhatunk hozzá. Ha túl híg lenne akkor egy kis lisztet elhabarunk a levével és hozzáadjuk, összefőzzük.
Tálalás:
A mindennapi gyakorlatban általában szalonna, kolbász nélkül készül és tálaláskor kísérője az elmaradhatatlan feta sajt és sózott, füstölt hal, főleg a hering.
Comments