Hozzávalók:
1 tojás
2 1/2 csésze napraforgóolaj
1/2 kiskanál cukor
1 csésze tej
1 kiskanál élesztő
5 csésze liszt
1/2 margarin kockázva (250 gr-os csomagolásu Vitám)
1/2 kg kiskolbász
1 tojás felverve és vízzel higítva
1 tojás
2 1/2 csésze napraforgóolaj
1/2 kiskanál cukor
1 csésze tej
1 kiskanál élesztő
5 csésze liszt
1/2 margarin kockázva (250 gr-os csomagolásu Vitám)
1/2 kg kiskolbász
1 tojás felverve és vízzel higítva
Elkészítés:
1. A kolbászon kívül a többi hozzávalóból tésztát gyúrúnk, melyet 9 labdácskára osztunk. Hagyjuk megkelni őket. A labdácskákat egyenként ujjnyi vastagságú körökre kinyújtjuk, és a közepétől kezdve egyforma cikkeket vágunk.
2. Minden cikkbe belecsavarunk egy kiskolbászt és a széleit bedugjuk. Tepsibe helyezzük, megkelesszük megint, megkenjük a langyos tojásos, vizes masszával és fél-egy órát sütjük közepes, előmelegített sütőben.
Comments