Hozzávalók:
4 "falusi" réteslap
1 csomag (1/2 kg) 5-s számú makaróni (közepes vastagság)
6 tojás
400 gr feta sajt
só, bors
Elkészítés:
4 "falusi" réteslap
1 csomag (1/2 kg) 5-s számú makaróni (közepes vastagság)
6 tojás
400 gr feta sajt
só, bors
Elkészítés:
1. A makarónit sós vízben "al dente", még ropogósra főzzük.
2. Felverjük a tojást és egy tálban összekeverjük a főtt makarónival, morzsolt fetával. Bekapcsoljuk a sütőt.
3. Egy tepsit kiolajozunk, majd leterítjük az első réteslapot, ezt is megolajozzuk, erre jön a második réteslap. A makarónismasszát erre egyenletesen rásimítjuk, majd beterítjük a másik két réteslappal, gondosan ügyelve arra hogy a lapokat egymás között megolajozzuk. A szeleteknek megfelelő darabokat bekarcoljuk a felső lap tetején, olajozzuk, megspriccoljuk vízzel és kb. 45 percig sütjük előmelegített közepes sütőben, az alsó rácson hogy az alsó lapok is megsüljenek. Amikor szép piros a teteje, kivesszük a sütőből és a konyhában hagyjuk kihülni. Ha a sütőben hűtjük ki félig nyitott ajtónál akkor nem lesz ropogós a teteje.
Comments