Hozzávalók:
(6 személyre)
1 kg nagy hal szeletekben
1 leveseskanál paradicsompaszta (elhagyható)
1 kg túlérett paradicsom
olívaolaj vagy egyéb zsiradék
3-4 hagyma
5-6 cikk fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld, só bors
1-2 kanál liszt
2 citrom (elhagyható)
Elkészítés:
(6 személyre)
1 kg nagy hal szeletekben
1 leveseskanál paradicsompaszta (elhagyható)
1 kg túlérett paradicsom
olívaolaj vagy egyéb zsiradék
3-4 hagyma
5-6 cikk fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld, só bors
1-2 kanál liszt
2 citrom (elhagyható)
Elkészítés:
1. Megmossuk és megtörölgetjük a halszeleteket, lisztbe forgatjuk és behelyezzük egymás mellé a kiolajozott tepsibe, borsozzuk. Ízlés szerint lehet sózni is habár vigyázni kell a sózással mert a tengeri halfilék eleve sósak.
2. A hagymákat kerek szeletekre vágjuk, a fokhagymákat is vékony, hosszúkás szeletekre, majd ezeket ráhelyezzük a halszeletekre. Minden halszeletre egy-két karikára vágott paradicsomot helyezünk majd megszórjuk petrezselyemzölddel. A maradék paradicsomokat felturmixoljuk és a paradicsompasztával együtt összekavarjuk, hozzátesszük a citromlevet, ízlés szerint olajat és ezzel a mártással leöntjük a megpakolt halakat.
3. Előmelegített, közepes sütőben sütjük amíg a halak megpuhulnak és megpirulnak.
Ez az étel kövér húsú, nagy halakból nagyon finom.
Comments