Hozzávalók:
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 csésze cukor
2 csésze dara
5 tojás
250 gr tört dió
200 gr margarin
2 kiskanál sütőpor
Szirup:
2 csésze cukor
4 csésze víz
1 darabka narancshéj
1 fahéjdarabka
Elkészítés:
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 csésze cukor
2 csésze dara
5 tojás
250 gr tört dió
200 gr margarin
2 kiskanál sütőpor
Szirup:
2 csésze cukor
4 csésze víz
1 darabka narancshéj
1 fahéjdarabka
Elkészítés:
1.A mixerben habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral.
2. Hozzáadjuk az olvasztott margarint, a búzadarát, a sütőporos lisztet, a diót és addig kavarjuk míg jól összeáll a massza.
3. Egy közepes tepsit kizsírozunk, beleöntjük a nem túl folyós, de még önthető masszát és 35-40 percig sütjük közepes sütőben (180 ºC).
4. Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi, kikapcsoljuk a sütőt, fokozatosan kihűtjük majd ha már langyos ráöntjük lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény és tálalható.
Comments