Skip to main content

Konyhai szerszámok

Egy játékból lefényképezett konyhai eszköztár döbbentett rá arra, bizony nem mindenkinek ugyanazok a kedvenc konyhai eszközei. Most közzéteszem a svédországi Enikő séf kedvenc konyhai eszközeit az én megjegyzéseimmel.
Ti mit szerettek a  legjobban használni és milyen munkához?




Ezeket a habnyomó végére kell illeszteni. Én kerülöm az édességek készítését, de amikor tortát díszítek, inkább a régi, még otthonról hozott óriásfecskendő szerű nyomót használom. De azért nekem is vannak ilyen cikk-cakkjaim, de már lassan berozsdásodnak..


Ez citrushéjkaparó és igazán irigykedem érte, mert nekem nincs. Tudom tudom, venni lehetne, de valahogy nehezen szánom rá magam mindig az újabb vásárlásokra, már megszoktam mindent azzal elvégezni, ami van.


Fagyiskanál és puha szilikon kaparó, mindkettőt én is használom, a szilikon kaparó elmaradhatatlan cake készítésnél.

Irigylem a fém habverőt. Nekem van egy műanyag, de nem elég kemény és mindig le akarom cserélni, aztán elmarad.. A bal oldali is van, de nem sokat használom..


Ez egy szuper kaparó, ezt nagyon irigylem, nekem ez sincs, de nagyon jó nagyon sokféle munkához!


Krumplipucoló: nekem hosszúkás formájú van és nagyon szeretem, de nem krumplihoz!:) Uborkát és répát pucolok vele.

Recés kés, én _egyáltalán_ nem használom. Mindent csak sima késsel vágok.


Sajtvágók. Nekem is vannak, de nem használom őket, itt ahogy a kenyeret is,a  sajtot is jó parasztos vastag darabokra szeljük, de nem is divat a túlzott sajtfogyasztás, kivéve a feta és kecskesajtok.

Comments

videkek said…
Kedves Agni, nemreg talaltam a blogodra, de azota rendszeresen olvasom, mert imadom Gorogorszagot, es nalad annyi mindent olvashatok rola, amit sehol mashol nem.
Szeretettel kuldenek neked "egy jo szo"-t egy jatek kereteben, amelyrol itt olvashatsz;
(http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html)
Agni said…
Nagyon szépen köszönöm! Kérlek ne haragudj meg, hogy én nem fogok részt venni a játékban, de nem szeretem ezeket. Attól függetlenül nagyon értékelem, hogy rám gondoltál!

Popular posts from this blog

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Kecskesült

Görögország legtöbb vidékén ünnepi asztal része általában a kecskesült, időszaktól függetlenül. Lehet az karácsonyi vagy Húsvéti (főleg) asztal, vagy bármilyen öröm megünneplésére rendezett vendéglátás, a kecskesült mindig megállja a helyét az ünnepi asztalon, de a hétköznapokban is. Nem csoda, hisz rengeteg a kecske a sziklás, kopár hegyeken, főleg a szigeteken. Ezek a kecskék, melyek szabadon vannak tenyésztve, valami elképesztő tehetséggel másznak fel a  legmagasabb hegyek, legmeredekebb sziklafaira is. Húsuk talán a legegészségesebb, hisz növényekkel táplálkoznak, különlegesen szereik az olívafa leveleit. Már leírtam a kecskesült készítését ( kecskesült 1 , kecskesült 2 , kecskesült 3 ) így most csak a képeket mutatom meg. Én nagyon szeretem, ünnepekkor előszeretettel készítem, nagyon "hálás" étel, nem lehet csalódni benne, ráadásul  csak bedobom a sütőbe és ottfelejtem..