Hozzávalók:
A kekszalaphoz
* 15 db teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (digestive)
* 100 gr vaj
* 2 lk kristálycukor
* 3 tojássárga
* 3 lk cukor
* 5 dl tejszín
* 400 gr étcsokoládé
A kekszalaphoz
* 15 db teljes kiőrlésű lisztből készült keksz (digestive)
* 100 gr vaj
* 2 lk kristálycukor
* 3 tojássárga
* 3 lk cukor
* 5 dl tejszín
* 400 gr étcsokoládé
A kekszet összemorzsoljuk és összekeverjük a vajjal és a 2 evőkanál cukorral. Egy masszát kapunk, amit kinyomkodunk egy olyan, 24 cm-s átmérőjű tortaforma aljára, amelyiknek a szélét le lehet kapcsolni. A tojássárgákat, a 3 evőkanál cukrot, tejszínt egy fazékban összekeverjük. Hozzáadjuk a darabokra tördelt étcsokoládét, majd alacsony hőmérsékleten, folytonos kavargatás közben összeolvasztjuk, addig kavargatjuk, amíg a krém vastagodni kezd. Ezutána csokis krémet a kekszalapra öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, a középső rácson.
Hagyjuk kihűlni és másnapig hűvösre tesszük:)
Comments