Hozzávalók:
1 1/2 kg közepes padlizsán
1/2 kg kerek szeletekre vágott hagyma
1,5 kg túlérett paradicsom
5 cikk fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
3 csésze olívaolaj
só, bors, kevés vadmenta (elhagyható)
1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
1 1/2 kg közepes padlizsán
1/2 kg kerek szeletekre vágott hagyma
1,5 kg túlérett paradicsom
5 cikk fokhagyma
apróra vágott petrezselyemzöld
3 csésze olívaolaj
só, bors, kevés vadmenta (elhagyható)
1 mokkáskanál cukor
Elkészítés:
1. Megmossuk a padlizsánokat, leszedjük a szárukat, sipkájukat, hosszában félbe vágjuk. Sós vízbe áztatjuk őket körülbelül egy órára.
2. Kivesszük a padlizsánokat sós vízből, lecsorgatjuk, kinyomogatjuk két tenyerünk között majd szárazra törüljük. Kisütjük őket forró olajon. Egymás mellé helyezzük a fél padlizsánokat egy tepsibe, a vágott felükkel felfele, a belüket kiszedjük kiskanállal.
3. A paradicsomokból 3-4 darabot karikára vágunk, a többit felturmixoljuk. Egy lábosban megfuttatjuk olajon az apróra vágott hagymát, hozzátesszük a végén a fokhagymát, a turmixolt paradicsomokat, a petrezselyemzöldet, vadmentát, sót, borsot, cukrot és a padlizsánok belét. Körülbelül 20 percig főzzük, amíg jól besűrűsödik.
4. Megtöltjük a padlizsánokat a jól besűrűsödött mártással, rájuk helyezzük a paradicsomkarikákat és közepes sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Langyosan vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
Comments