Amerikai görögök által "importált" sütemény.
Hozzávalók:
3/4 csésze liszt
1/4 kiskanál sütőpor
150 gr étcsoki
3/4 csésze vaj
1 1/2 csésze barna cukor
3 nagy tojás
2 kanál vaníliaszirup
4 csésze kakaós mogyorómassza
Elkészítés:
Hozzávalók:
3/4 csésze liszt
1/4 kiskanál sütőpor
150 gr étcsoki
3/4 csésze vaj
1 1/2 csésze barna cukor
3 nagy tojás
2 kanál vaníliaszirup
4 csésze kakaós mogyorómassza
Elkészítés:
1. A vajat felolvasztjuk, rátesszük a csokoládét.
2. A cukrot és a tojásokat kicsit habverővel felverjük (habzásig), majd a kettőt összeadjuk.
3. A lisztbe beletesszük a sütőport, majd mindent összekeverünk és beleöntjük egy őzgerinc hosszúságú, szélesebb tepsibe.
4. A tetejére hanyagul kanállal rácsorgatjuk a mogyorómasszát majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 45 percet sütjük.
Comments