Igazi ünnepi, fejedelmi reggeli!
Hozzávalók 6-7 tenyérnyi palacsintához:
* 1 túlérett banán
* 2 tojás
* ízlés szt. vanília
* 1 magozott datolya
* csipet só
* 1 kk mandulaliszt (ami nálam mindig a mandulatej készítése után visszamaradt mandulatörmeléket jelenti)
A fentieket a kis mixeremben habosra kavarom, majd ghee-vel vagy olívaolajjal bekent teflontepsiben tenyérnyi palacsintákat sütök.
Krém:
* 300 ml kókusztej
* 4 ek kókuszreszelék
* 2 tk stevia por (hagyományos konyhában 2 tk porcukor)
* 1/2 tk ghee (vagy vaj, kókuszolaj)
* 2 tk cukrozatlan kakaópor
* csipet só
Avokádós csokikrémes palacsintámról ITT olvashatsz
Hozzávalók 6-7 tenyérnyi palacsintához:
* 1 túlérett banán
* 2 tojás
* ízlés szt. vanília
* 1 magozott datolya
* csipet só
* 1 kk mandulaliszt (ami nálam mindig a mandulatej készítése után visszamaradt mandulatörmeléket jelenti)
A fentieket a kis mixeremben habosra kavarom, majd ghee-vel vagy olívaolajjal bekent teflontepsiben tenyérnyi palacsintákat sütök.
Krém:
* 300 ml kókusztej
* 4 ek kókuszreszelék
* 2 tk stevia por (hagyományos konyhában 2 tk porcukor)
* 1/2 tk ghee (vagy vaj, kókuszolaj)
* 2 tk cukrozatlan kakaópor
* csipet só
A krémhez valókat is összemixelem. Célszerű előtte való este elkészíteni és hűtőben tartani egy éjszakát, így a krém kicsit vastagszik.A vastagságán különben a hozzáadott kókuszreszelékkel lehet változtatni. Ha van kókusztejszínünk (pl. Magyarországon kapható a Cocomas), akkor a tejszín helyettesíti a kókusztej+kókuszreszelék kombinációt.
Mikor a palacsinták mind kisültek, egymásra pakolom őket, mindegyiket még aszalt áfonyával is megszórom.
Kedvenc és kényeztető reggelim vasárnapokon és ünnepnapokon :)
Avokádós csokikrémes palacsintámról ITT olvashatsz
Comments