Skip to main content

Kókuszos csokoládékrémes palacsinta

Igazi ünnepi, fejedelmi reggeli!




Hozzávalók 6-7 tenyérnyi palacsintához:
* 1 túlérett banán
* 2 tojás
* ízlés szt. vanília
* 1 magozott datolya
* csipet só
* 1 kk mandulaliszt (ami nálam mindig a mandulatej készítése után visszamaradt mandulatörmeléket jelenti)

A fentieket a kis mixeremben habosra kavarom, majd ghee-vel vagy olívaolajjal bekent teflontepsiben tenyérnyi palacsintákat sütök.

Krém:

* 300 ml kókusztej
* 4 ek kókuszreszelék
* 2 tk stevia por (hagyományos konyhában 2 tk porcukor)
* 1/2 tk ghee (vagy vaj, kókuszolaj)
* 2 tk cukrozatlan kakaópor
* csipet só

A krémhez valókat is összemixelem. Célszerű előtte való este elkészíteni és hűtőben tartani egy éjszakát, így a krém kicsit vastagszik.A vastagságán különben a hozzáadott kókuszreszelékkel lehet változtatni. Ha van kókusztejszínünk (pl. Magyarországon kapható a Cocomas), akkor a tejszín helyettesíti a kókusztej+kókuszreszelék kombinációt. 
Mikor a palacsinták mind kisültek, egymásra pakolom őket, mindegyiket még aszalt áfonyával is megszórom.

Kedvenc és kényeztető reggelim vasárnapokon és ünnepnapokon :)

Avokádós csokikrémes palacsintámról ITT olvashatsz






Comments

Popular posts from this blog

Bujurdi (Μπουγιουρντί)

Apu és a babgulyás A mai babgulyás mellé, amit mindig szigorúan görögösen készítek, ami elsősorban azt jelenti, húsmentesen, készítettem kiegészítésképpen egy bujurdit . A bujurdi többféle lehet, a legismertebb  a paprika és feta sütőben. Leírom azt a változatot, amit mi nagyon szeretünk és bármilyen hamar összecsapott ebéd méltó kiegészítése (már ha éppen akadnak otthon hozzávaló alapanyagok).

Fügelekvár (Μαρμελάδα σύκο)

No itt az első aktuális beírás. Az utóbbi időben gyűjtögető életmódot folytatok:) Begyűjtök és elteszek:) Sajnos fügefa nincs a kertben és az udvaron. Férjem-uram semmiképpen nem akart, mert hogy olyan erősek a gyökerei, hogy később csak gondot okoznának a kertben vagy akár a ház alapjainál. Ugyanilyen okból nincsen eperfánk. Mindkettő miatt mindig szomorú vagyok, mikor eszembe jut, mert ez a két legnagyobb természetes árnyékot nyújtó nemesített fa Görögországban és annyira szerettem volna velük beárnyékolni a kertet. De végülis ami fa-dolog, azt ráhagyom, így fügefa nincs. Van viszont a környéken dögivel, úton útfélen. Nem mindegyiken van jó vagy bő gyümölcstermés, de sokszor kisebb nyeszlett fákon meglepően sok és jó minőségű füge terem. 

Apróhal sütőben (Γαύρος)

Hihetetlennek tűnik, hogy a gavros-ról eddig nem írtam bejegyzést, de nem találok semmit, így valószínűleg annyira "mezei" dolognak tekintettem, hogy meg sem említettem.. A "gavros" a legfogyasztottabb apró-halfajta a "maridaki"-val együtt. Kis méretű, keskeny halacska, a nagyok elérhetik egy női tenyér hosszát és jó kövérek. Elkészítésük nagyon egyszerű és nagyon sokszor kerül nálunk is asztalra. Mi legjobban sütőben szeretjük, habár lisztbe forgatva és olívaolajban kisütve sem rossz..