Nem kimondottan ünnepi, de bármilyen rágcsálós délutánon megállja a helyét a szezámmagos-mákos ropogós. Elkészítése rém egyszerű.
Hozzávalók:
* 20 dkg őrölt mandula
* 4 dkg mák
* 8 dkg szezámmag
* 3 tojás
* 2 tk só
Elkészítés:
Hozzávalók:
* 20 dkg őrölt mandula
* 4 dkg mák
* 8 dkg szezámmag
* 3 tojás
* 2 tk só
Elkészítés:
A fenti összevalókat összekavarom, majd 3 mm vastagságúra nyújtom sütőpapíron. Arra jó vigyázni, hogy a kinyújtott lap mindenhol egyforma vastagságú legyen, tehát ne legyen a széleken vékonyabb és a közepén vastagabb, mert ebben az esetben, amikor a szélek már megpirultak, a közepét még lehetne sütni.
180 fokos előmelegített sütőben elég 13/15 perc sütés neki.
Comments