Hozzávalók (egy 10 cm átmérőjű kapcsos formához, 2 személyre való):
Krém:
* 250 gr kókusztej (én konzerv Amaizin kókusztejet használtam)
* 1 kk ghee (vagy vaj)
* 4 ek kókuszreszelék
* 3 púpozott ek saját levében eltett meggy
* 2 kk stevia (hagyományos konyhában 2 kk cukor)
* 3 lap zselatin (5 gr, 300 ml krémhez való)
Alap:
* 50 gr mandula
* 50 gr datolya
* 1/2 kk ghee (vagy vaj)
Díszíteni:
* 10 dkg étcsokoládé (legalább 75%) és 1 kk ghee (vaj)
Elkészítés:
A zselatin lapokat vízbe áztatom.
A torta alaphoz valókat összemixelem, majd belenyomogatom a sütőpapírral vagy folpack-al kibélelt tortaformámba.
A krémhez valókat összemixelem.
A legalább 5 percet áztatott zselatint nagyon kevés meleg vízben teljesen feloldom, majd ezt a kész krémhez adom. A krémet rákanalazom a tortalapra és hűtőbe teszem. Kb. 4 óra múlva előveszem és a tetejét díszítem gőz fölött olvasztott étcsokoládéval, amibe kevés vajat is teszek, hogy ne keményedjen megint nagyon meg a torta tetején.
A krémből maradt még egy pohárra való is :)
Comments