Már több paleo kenyeret kipróbáltam (őrölt mandulás, lenmagkenyér, diós-lenmagos-szezámos kenyér, tökmagos mediterrán kenyér). Igaziból egyik sem tudja pótolni a frissen kisült kenyér ízét, de nem is azzal van a gond, hanem azzal, hogy nemigen tudom, mihez egyek kenyeret :) A legfinomabb párosítás nekem a paleo kenyér valamilyen kencefincével, de mivel eddig még nem sok ilyen kence-fincét készítettem, ezért az avokádós tojáskrém és a zakuszka viszi a pálmát eddig. A főételekhez nem kívánom a kenyeret, mert már úgy érzem, a kenyér elnyomja az étel ízét. Legutóbb kipróbáltam a cukkinis paleo kenyeret.
Hozzávalók:
* 4 tojás
* kb 15 dkgr finomra darált cukkini
* 100 gr magliszt (én a saját mandula maradékomat használtam, amelyik a mandulatej készítése után visszamaradt)
* 1 ek chia mag
* 4 púpozott ek szezámpehely
* 3 ek napraforgómag a tetejére
* 1/2 mk só
* kevés sütőpor
* 1 ek zsír
* csipet menta
A tojások fehérjét külön kemény habbá felvertem, majd óvatosan hozzájuk kevertem minden más összetevőt. 180 előmelegített sütőben kötőtűpróbáig sütöttem (kb. 50 perc).
Finom és puha állagú kenyérke lett belőle.
Comments