Ennél nincs is egyszerűbb leves. A családomban sajnos a levesekkel csak én kísérletezgetem, mert a görögök életében nem mindennapi tevékenység a levesevés. Ők inkább télen, akkor amikor hideg és rossz idő van, akkor űzik ezt a sportot :) ..és akkor is, a már unalomig ismételt pár levest kérik, makacsul :) De én is makacs vagyok, és magamnak főzök másfajta leveseket. Aztán aki kér az kér, aki nem, az bánhatja! :)
Hozzávalók:
* brokkoli (2 csokornyi)
* 1 hagyma
* 1 cikk fokhagyma
* vaj (ghee) vagy kókuszszír, olívaolaj
* tejszín (opcionális)
* 2 evőkanálnyi pirított dió a díszítéshez
Elkészítés:
Vajon megfonnyasztom a hagymát és a fokhagymát, majd beleszórom a brokkoli-rózsákat. Felöntöm annyi vízzel, hogy a brokkolit ujjnyira ellepje (ha van húslevem, akkor azzal), sózom, borsozom. Addig főzöm, amíg a brokkoli puha lesz. Botmixerrel pépesítem majd kevés kókusztejszínt keverek hozzá, ezzel még pár percet forralom.
Tálaláskor, serpenyőben kissé megpirított, durvára tört dióbéllel díszítem.
Comments