Ez a leves a görög halleves és némi plusz zöldség kombinációjából jött létre. Nagyon finom :)
Először is vettem 1,5 kg leveshez való halat. Úgy, ahogyan a görög hallevesnél már leírtam, (ITT, ITT és ITT - ideje összeszedni ezeket egy beírásba...) elkészítettem egy finom zöldséglevet, majd abba belefőztem a halakat. A leves felét elkészítettem hagyományos görög módon, rizzsel és tojásos citromos habarással, a másik feléből pedig a jelen bejegyzés témáját szolgáló leves készült.
A sima zöldséges hallébe (kb. 3 nagy tányérnyi volt) belefőztem
* 3 sárgarépát,
* 1 kisebb édesburgonyát és
* 1 rózsa karfiolt.
Mikor megpuhultak, botmixerrel pépesítettem mindent. 1 tojást felvertem, ehhez hozzáadtam fél citrom levét, majd a forráspont alattira hűlt leveshez adtam. Még egyszer felforraltam. Csípős paprika pehellyel és frissen a levesre csöpögtetett olívaolajjal tálaltam. Nagyon finom volt!
Comments