Hozzávalók:
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 csésze cukor
200 gr margarin
2 csésze búzadara
5 tojás
250 gr tört mandulabél
2 kiskanál reszelt narancshéj
kevés fahéj
2 kiskanál sütőpor
A sziruphoz:
2 csésze cukor
4 csésze víz
1 darab narancshéj
1 darabka fahéj
Elkészítés:
1 1/2 csésze liszt
1 1/2 csésze cukor
200 gr margarin
2 csésze búzadara
5 tojás
250 gr tört mandulabél
2 kiskanál reszelt narancshéj
kevés fahéj
2 kiskanál sütőpor
A sziruphoz:
2 csésze cukor
4 csésze víz
1 darab narancshéj
1 darabka fahéj
Elkészítés:
1. A mixerben a tojásokat a cukorral habosra keverjük.
2. Hozzáadjuk a margarint, a búzadarát, a lisztet, a narancshéjat, a mandulabelet és a sütőport, jól összekeverjük.
3. Közepes kikent, lisztezett tepsibe terítjük a masszát és 40-45 percet sütjük közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben). Ha a beleszúrt kötőtűre vagy éles késre semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Résnyire nyitott sütőben hagyjuk hűlni, majd mikor langyos óvatosan meglocsoljuk a sziruppal.
Szirup:
A hozzávalókat összefőzzük kb. 5 percig, Felhasználás előtt langyosra hűtjük és kidobjuk belőle a narancshéjat és a fahéjdarabkát.
Comments