Nincs becsületes magyar háziasszony, aki ezt ne ismerné:)
Azért beírom a receptjét, mert ahogy már írtam, szükségem van rá puskázáshoz. Köszi Magdi a receptet!
Az idén 3szor készítettem, ennyi adag lett a meggyfánkon. Majd jövőre újra!
Azért beírom a receptjét, mert ahogy már írtam, szükségem van rá puskázáshoz. Köszi Magdi a receptet!
Az idén 3szor készítettem, ennyi adag lett a meggyfánkon. Majd jövőre újra!
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
• 25 dkg sütőmargarin,
• 6 tojás,
• 25 dkg cukor,
• 30 dkg liszt,
• 1 sütőpor,
• 1 kg meggy
Elkészítés:
A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habját belevegyítjük. Kivajazott tepsibe tesszük, a tetejére rakjuk a kimagozott meggyet, amit porcukorral megszórunk. Közepes tűznél sütjük.
Comments