Hozzávalók:
6 tojás
2 csésze cukor
2 1/2 csésze liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze étolaj
1 csésze fekete, szárított mazsola
2 narancsnak a héja lereszelve
2 narancsnak a leve
Elkészítés:
1. A cukorral a tojásokat a mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük lassacskán az olajat, jól összekavarjuk, majd a mazsolát, a narancslevet, a narancshéjat és a sütőporos lisztet ügyelve hogy annyi liszt legyen amitől még folyós de sűrű masszát kapjunk. Tovább keverjük még pár percig.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.
6 tojás
2 csésze cukor
2 1/2 csésze liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csésze étolaj
1 csésze fekete, szárított mazsola
2 narancsnak a héja lereszelve
2 narancsnak a leve
Elkészítés:
1. A cukorral a tojásokat a mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük lassacskán az olajat, jól összekavarjuk, majd a mazsolát, a narancslevet, a narancshéjat és a sütőporos lisztet ügyelve hogy annyi liszt legyen amitől még folyós de sűrű masszát kapjunk. Tovább keverjük még pár percig.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.
Comments