Hozzávalók:
6 tojás
2 csésze cukor
2 csésze liszt
1 kiskanál sütőpor
1 csésze olaj
1 csésze mazsola
2 kiskanál szegfűpor-fahéjpor
1 csésze tej
narancsreszelék
Elkészítés:
6 tojás
2 csésze cukor
2 csésze liszt
1 kiskanál sütőpor
1 csésze olaj
1 csésze mazsola
2 kiskanál szegfűpor-fahéjpor
1 csésze tej
narancsreszelék
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük az olajat lassacskán csorgatva. A sütőporral, fahéj és szegfűszegporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk, adagoljuk a mazsolát, a narancsreszeléket, a tejet és még pár percig kavarjuk hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen. Vigyázzunk a massza megfelelő sűrűségű legyen, ha túl híg még keverünk hozzá lisztet, hogy még folyó de sűrű tésztát kapjunk.
3. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
4. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és födetlenül hagyjuk teljesen kihűlni.
5. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.
Comments