A Fanurópitát Szent Fanuriosz napján készítik és tulajdonképpen egy böjtös kéjk.
Hozzávalók:
4 csésze liszt, sütőporral elkeverve
1 csapott kiskanál fahéjpor
1 csésze étolaj
1 csésze és 2 kanál cukor
12 kanál narancslé
1/2 csésze víz
egy csipet szódabikarbóna
1 citromreszelék
1 csésze szőke mazsola
1 csésze durvára őrölt dió
porcukor
Elkészítés:
Hozzávalók:
4 csésze liszt, sütőporral elkeverve
1 csapott kiskanál fahéjpor
1 csésze étolaj
1 csésze és 2 kanál cukor
12 kanál narancslé
1/2 csésze víz
egy csipet szódabikarbóna
1 citromreszelék
1 csésze szőke mazsola
1 csésze durvára őrölt dió
porcukor
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a fahéjporral. Egy tálban jól összekeverjük az olajat, a narancslevet, a vizet, a szódát és a citromreszeléket. Miután pár percig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a mazsolát és a diót. Jól összedolgozzuk.
2. Egy 32-cm átmérőjű kerek tepsit kiolajozunk, beszórjuk liszttel, kifordítjuk a fölösleges lisztet belőle. Beleöntjük a masszát.
3. Közepes sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Mikor kész van fokozatosan kihűtjük (résnyire nyitjuk a sütőajtót), majd mikor még langyos megszórjuk a porcukorral. Finomabb ha 24 órát állni hagyjuk fogyasztás előtt.
Comments