Hozzávalók:
3/4 csomag margarin (a 250 gr-os csomagolásból)
1 csésze cukor
3 tojás
2 csésze liszt
1 kiskanál sütőpor
3 kanál konyak
4 kanál tört dió
fél narancsnak a leve
fél narancsnak a héja apróra (kockára) vágva
narancslekvár
Elkészítés:
3/4 csomag margarin (a 250 gr-os csomagolásból)
1 csésze cukor
3 tojás
2 csésze liszt
1 kiskanál sütőpor
3 kanál konyak
4 kanál tört dió
fél narancsnak a leve
fél narancsnak a héja apróra (kockára) vágva
narancslekvár
Elkészítés:
1. A margarint szobahőmérsékleten hagyjuk megolvadni, vagy kis edényben megolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A cukorral mixerbe tesszük, habosra keverjük (kb. 10 perc).
2. Hozzátesszük a tojásokat, jól összekavarjuk, majd a konyakot, a narancslevet és a narancshéjat. Tovább keverjük.
3. A sütőporral összekevert lisztet lassacskán adagoljuk, közben tovább keverünk. A végén hozzáadjuk a tört diót is és még pár percig kavarjuk hogy minden hozzávaló jól elkeveredjen.
4. A kuglófsütőt kiolajozzuk, kilisztezzük (csak az alját). Belezúdítjuk a masszát és közepes sütőben (180 fokon az elektromos sütőben) körülbelül egy órát sütjük, az alsó rácson. Ha a beleszúrt kötőtűre, éles késre már semmi nem ragad, a cake készen van.
5. Kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és hagyjuk lassacskán kihűlni. Mikor langyos, kuglóftartóba tesszük és megkenjük narancslekvárral majd hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Ha kihűlt födhető kuglóf formában kell tartani, mert kiszárad.
Comments