Ez az édesség tulajdonképpen egy kevert-tészta. Magyarországon kefirrel készítik joghurt helyett.
Hozzávalók:
(28 cm átmérőjű tepsihez)
4 egész tojás
3 doboz joghurt (250 gr-os doboz)
3 joghurtos-doboz kristálycukor/kicsi vaníliás cukorral/
4 joghurtos-doboz sima liszt
1 joghurtos-doboz étolaj
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi szódabikarbóna
1 csipetnyi reszelt citromhéj
Elkészítés
Hozzávalók:
(28 cm átmérőjű tepsihez)
4 egész tojás
3 doboz joghurt (250 gr-os doboz)
3 joghurtos-doboz kristálycukor/kicsi vaníliás cukorral/
4 joghurtos-doboz sima liszt
1 joghurtos-doboz étolaj
1 csomag sütőpor
1 csipetnyi szódabikarbóna
1 csipetnyi reszelt citromhéj
Elkészítés
A hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk,majd beleöntjük egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsibe.A tetejét ízlés szerint a következőkkel díszíthetjük:darabolt dió, mogyoró, mandula, mazsola, csokidarabok, kandírozott gyümölcsök, magozott meggy, cseresznye, stb. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük, amíg szépen megbarnul a teteje. Ha kész, csukott ajtónál hagyjuk a sütőben még pár percig.
Máz: 15 dkg porcukrot 3 evőkanál kakaóval, 3 dkg margarinnal és 2 evőkanál lobogó forró vízzel összekeverünk, majd a sütemény tetejére simítjuk. Hagyjuk kihűlni, csak úgy szeleteljük!
A receptért köszönet Oszinak
Comments