Hozzávalók:
* 250 gr vaj
* 2 csésze cukor
* 6 tojás
* 1 csésze tej
* 1/2 kg liszt
* 1 borospohár konyak
* narancsreszelék
* fahéjpor
* vaníliapor vagy vaníliáscukor
* illatosítók
* 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
Forrás: Adriána Villa, Krókosz
* 250 gr vaj
* 2 csésze cukor
* 6 tojás
* 1 csésze tej
* 1/2 kg liszt
* 1 borospohár konyak
* narancsreszelék
* fahéjpor
* vaníliapor vagy vaníliáscukor
* illatosítók
* 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a felvert tojásokat, a narancsreszeléket, a liszttel elkevert fahéjat, vaníliát, sütőport.
2. Egy bármilyen formájú tepsibe beleöntjük a masszát (úgy hogy legalább 2 ujjnyira legyen benne, de ugyanennyi szabad hely is legyen mert megnő), a közepébe alumíniumfóliába burkolt érmét dugunk és 180 fokos sütőben megsütjük. Körülbelül egy óra múlva van kész amikor a beleszúrt kötőtűre vagy éles késre semmi nem ragad. A sütőt 3/4 óráig nem szabad nyitogatni!
Forrás: Adriána Villa, Krókosz
Comments
BUÉKmarianthy