Hozzávalók:
* 1 kg friss, fiatal céklalevél
* 1/2 kg rizs
* 1/2 kg cukor
* 2 kanál méz
* 1 csésze darált dió
* 1 csésze mazsola
* szegfűszeg
* fahéj
* kevés citrom
A laphoz:
* 1/2 kg liszt
* kevés olaj
* víz amennyit felvesz
Elkészítés:
Forrás: Litsza Harikiopulu, Mirszini
* 1 kg friss, fiatal céklalevél
* 1/2 kg rizs
* 1/2 kg cukor
* 2 kanál méz
* 1 csésze darált dió
* 1 csésze mazsola
* szegfűszeg
* fahéj
* kevés citrom
A laphoz:
* 1/2 kg liszt
* kevés olaj
* víz amennyit felvesz
Elkészítés:
1. Egy fazékban megforrázzuk a mosott növényt, lecsöpögtetjük, mikor kicsit hűl, kockákra vágjuk.
2. A rizst megduzzasztjuk dupla adag vízben (20 perc), majd a levelekhez adjuk, és ehhez hozzáadjuk a többi belevalót.
3. A tésztát rugalmassá gyúrjuk, kinyújtjuk majd két tepsi nagyságú lappá nyújtjuk.
4. Az alsó lapot a kivajazott tepsibe terítjük, erre rákenjük egyenletesen a tölteléket, majd beterítjük a felső lappal, amit megvajazunk vagy olajozunk, bejelöljük a szeleteket és forró sütőben, 180-190 fokon pirosra sütjük.
Mikor kész kivesszük rögtön a sütőből és nem takarjuk le kihűlésig hogy a tésztalapok ropogósak maradjanak.
Forrás: Litsza Harikiopulu, Mirszini
Comments