Hozzávalók:
250 gr morzsa
400 gr cukor
8 tojás
400 gr durvára darált dió
250 gr margarin vagy vaj
1/2 vizespohár narancslé
1 kiskanál szódabikarbonát
fél borospohár konyak
2 rudacska vaníliapor (v. vaniliáscukor ízles szerint)
1/2 kiskanál fahéj
Szirup:
500 gr cukor
2 csésze víz
1 darabka narancshéj
1 fahéjdarabka
Tepsi:
33 cm átmérőjű
Elkészítés:
250 gr morzsa
400 gr cukor
8 tojás
400 gr durvára darált dió
250 gr margarin vagy vaj
1/2 vizespohár narancslé
1 kiskanál szódabikarbonát
fél borospohár konyak
2 rudacska vaníliapor (v. vaniliáscukor ízles szerint)
1/2 kiskanál fahéj
Szirup:
500 gr cukor
2 csésze víz
1 darabka narancshéj
1 fahéjdarabka
Tepsi:
33 cm átmérőjű
Elkészítés:
1.A mixerben habosra kavarjuk a tojásokat a cukorral.
2. Hozzáadjuk az olvasztott és langyosra hűlt margarint, a morzsát amiben elkevertük a fahéjat és a vaníliákat, a diót, a felvert tojásfehérjéket, a narancslevet amiben feloldottuk a szódát, a konyakot és addig kavarjuk vigyázva míg jól összeáll a massza. Nem szabad többet nagy fordulaton kavarni mert a tojásfehérjék "összetörnek".
3. Egy 33 cm átmérőjű tepsit kizsírozunk, beleöntjük a nem túl folyós, de még önthető masszát és 35-40 percig sütjük közepes sütőben (180 ºC).
4. Mikor a beleszúrt éles késre vagy kötőtűre nem ragad semmi, kikapcsoljuk a sütőt, fokozatosan kihűtjük majd ha már langyos ráöntjük lassacskán a meleg szirupot. Másnapra a szirupot teljesen felissza a sütemény és tálalható.
Szirup:
A sziruphoz valókat felfőzzük és pár percig lassú tűzön rotyogtatjuk, addig amíg megvastagszik a szirup. A narancshéjat és fahéjdarabkát felhasználás előtt kidobjuk belőle. Langyosra hűlve és lassan lassan öntjük a langyos tésztára.
Comments