Hozzávalók:
* 2 kg friss, fiatal céklalevél
* 1 csésze rizs
* 1 csésze petmez (szőlőméz)
* fahéj, darált dió, narancsreszelék, szezámmag
* réteslapok (3+3, vagy 4+4) vagy leveles tésztalapok
Elkészítés:
Forrás: Eleni Levantinu, Maria Filipusi, Varvara Vidáli, Kumárosz
* 2 kg friss, fiatal céklalevél
* 1 csésze rizs
* 1 csésze petmez (szőlőméz)
* fahéj, darált dió, narancsreszelék, szezámmag
* réteslapok (3+3, vagy 4+4) vagy leveles tésztalapok
Elkészítés:
1. Egy fazékban meggőzöljük a mosott növényt hogy a levét kieressze.
2. Hozzáadjuk a rizst, fahéjat, petmezt, darált diót és narancsreszeléket.
3. Egy nagy tepsit kivajazunk majd leterítjük az első réteslapot. Ezt megkenjük olvasztott vajjal és ráterítjük a második réteslapot, majd ugyanígy a harmadikat is, ezt is megolajozzuk. Erre egyenletesen ráterítjük a tölteléket, majd a már leírt módon leterítjük a maradék 3 réteslapot. Lehet leveles lappal is csinálni, akkor egy plusz egy lapot használunk.
4. A felső lapot megvajazzuk, szeleteket karcolunk bele a késsel, megszórjuk szezámmaggal és 180-190 fokon körülbelül egy óra alatt pirosra sütjük. Mikor kész rögtön kivesszük hogy ropogós maradjon a tésztalap.
Forrás: Eleni Levantinu, Maria Filipusi, Varvara Vidáli, Kumárosz
Comments