33 cm-s átmérőjű tepsihez
Hozzávalók:
* 1 adag= 1 presszókávéscsésze
A mázhoz:
* kb. 188 gr margarin (3/4 a 250 gr-os csomagból)
* 4 adag cukor
* 2 és fél adag kakaópor
* 1/2 adag konyak
* 1 tojás
* 1 és fél adag sűrített tej
A tésztához:
* 1 margarin (250 gr)
* 1 adag kakaó
* 5 adag cukor
* 1/2 adag konyak
* 2 1/2 adag víz
* 4 tojás
* 4 adag liszt
* 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
Hozzávalók:
* 1 adag= 1 presszókávéscsésze
A mázhoz:
* kb. 188 gr margarin (3/4 a 250 gr-os csomagból)
* 4 adag cukor
* 2 és fél adag kakaópor
* 1/2 adag konyak
* 1 tojás
* 1 és fél adag sűrített tej
A tésztához:
* 1 margarin (250 gr)
* 1 adag kakaó
* 5 adag cukor
* 1/2 adag konyak
* 2 1/2 adag víz
* 4 tojás
* 4 adag liszt
* 1 kiskanál sütőpor
Elkészítés:
1. A mázhoz valókat egyenként betesszük egy kis lábosba, kezdjük a margarinnal. Mindent összeolvasztunk majd 5 percet lassú tűzön főzzük, állandóan kevergetve egy fakanállal.
2. A margarint egy lábosban elolvasztjuk majd hozzáadjuk a cukrot, kakaót, konyakot és vizet majd 5 percet főzzük. Ebből a folyadékból félreteszünk 1 pohárnyit, a többihez hozzáadjuk a felvert tojásokat és a sütőporos lisztet, jól összekavarjuk majd zsírozott tepsiben, 200 fokon kb. 20-25 percet sütjük.
3. Miután megsült (a beleszúrt éles késre vagy tűre nem ragad semmi), kivesszük a sütőből és ráöntjük a félretett folyadékot. Miután jól beitta, kifordítjuk a tésztát a tepsiből majd ráöntjük a mázat.
4. Durvára darált dió- és mandulabéllel díszítjük.
Comments